Nasze Menu
Odkryj nasze
Menu Restauracyjne
Restauracja „Liliowy Staw” to miejsce, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnymi akcentami kulinarnymi, oferując wyjątkowe doznania smakowe w przytulnym, eleganckim otoczeniu. Menu restauracji jest starannie skomponowane, aby zadowolić zarówno miłośników klasycznych potraw, jak i tych poszukujących nowych, inspirujących smaków.
W święta i Weekendy
DANIE DNIA
24 ,-
Aksamitny krem z brokułów
Aksamitny krem z brokułów i ziemniaków dodatkiem czosnku i sera pleśniowego
56 ,-
Soczysta karkówka wieprzowa
pieczona w aromatycznej marynacie z czosnkiem i tymiankiem z pieczonymi jabłkami podana z ziemniakami z rozmarynem i karmelizowaną cebulką
16 ,-
Ciasto drożdżowe
Świeżo pieczone ciasto drożdżowe ze śliwkami
18 ,-
herbata jesienna
Jesienna herbata z pomarańczą, sokiem malinowym i goździkami
Zobacz na filmie co się dzieje w kuchni Liliowego Stawu
Przystawka
ZAKĄSKI ZIMNE I CIEPŁE
46 ,-
Carpaccio z polędwicy wołowej
kapary, parmezan, ser pleśniowy, orzechy włoskie, świeże sałaty, sos
39 ,-
Wątróbka po królewsku z wiśniami
pieczona w czerwonym winie, podana z grzankami
42 ,-
Klasyczny tatar z polędwicy wołowej
cebula, ogórek kiszony, grzyby marynowane, grzanka
46 ,-
Krewetki Scampi
na białym wytrawnym winie z dodatkiem śmietany, masła, czosnku i pomidorków koktajlowych
42 ,-
Tatar z łososia i awokado
siekany łosoś, awokado, cytryna, cebula
Pierwsze danie
ZUPY
24 ,-
Specjalność kuchni chłodnik litewski
podany z jajkiem
24 ,-
Flaki podane z bułeczkami bankietowymi
cięte żołądki wieprzowe gotowane w rosole z dodatkiem warzyw i przypraw
20 ,-
Krem z warzyw sezonowych
prosimy zapytać kelnera jaki dziś serwujemy
18 ,-
ZUPA POMIDOROWA
podana z makaronem
19 ,-
Prawdziwy rosół z kury
gotowany na wiejskiej kurze z dodatkiem warzyw i palonej cebuli, podany z makaronem (serwowany w sobotę i niedzielę)
22 ,-
czernina
podana z domowymi szarymi kluseczkami, pieczonym jabłkiem i warzywami (serwowana w sobotę i niedzielę)
19 ,-
Barszcz czerwony z pasztecikiem
pachnący majerankiem i czosnkiem
24 ,-
Tradycyjny żurek staropolski
z białą kiełbasą, jajkiem podany z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
5 ,-
grzanki czosnkowo - ziołowe 2szt.
5 ,-
bułeczki bankietowe 2szt.
Dania z drobiu
DRÓB
52 ,-
Wykwintna rolada z piersi kurczaka
nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami, podawana z ziemniakami i warzywami gotowanymi
49 ,-
Filet z kurczaka w prażonych płatkach migdałowych
podany na delikatny sosie śmietanowym z curry, kluseczkami półfrancuskimi i bukietem warzyw gotowanych
48 ,-
Klasyczny de'Volaille
pierś kurczaka nadziewana masełkiem i świeżą, zieloną pietruszką, podany z frytkami i zestawem surówek
63 ,-
Kaczka pieczona po staropolsku
podana z modrą kapustą, pyzami i pieczonym jabłkiem w sosie własnym (serwowana w sobotę i niedzielę)
52 ,-
Grillowana pierś z kurczaka
podana z frytkami, sałatą winegret i delikatnym sosem czosnkowym
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Świeże warzywa gotowane
11 ,-
Zestaw surówek firmowych
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem i dodatkiem śmietany
12 ,-
Sezonowo mizeria
10 ,-
Sezonowo gotowana młoda kapusta
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
DANIA Z WIEPRZOWINY
WIEPRZOWINA
56 ,-
Roladki ze schabu w ciemnym sosie
nadziewane boczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką podane z kopytkami i buraczkami
58 ,-
Polędwiczki wieprzowe
podane na sosie kurkowym z kluseczkami półfrancuskimi i warzywami gotowanymi
56 ,-
Schab pod pierzynką borowików i mozzarelli
podany z ziemniakami i warzywami gotowanymi
49 ,-
Polski schabowy z kością
schab z kością podany z ziemniakami lub frytkami i zasmażaną kapustą
52 ,-
Kotlet kowala z pieczarkami zapiekany mozzarellą
podany z ziemniakami lub frytkami i bukietem surówek
52 ,-
Grillowana karkówka
podana z frytkami, sałatką winegret i delikatnym sosem czosnkowym
56 ,-
Golonka pieczona po bawarsku
podlana piwem podana z ziemniakami i zasmażaną kapustą
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
dania z wołowiny
WOŁOWINA
98 ,-
Stek z polędwicy premium
podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą
98 ,-
Polędwica wołowa premium
podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych
52 ,-
Gulasz po węgiersku
placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek
48 ,-
Burger wołowy z frytkami stekowymi
bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy).
dania z RYB
RYBY
56 ,-
Pstrąg rzeczny z masełkiem
podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą
59 ,-
Sandacz filet
podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych
59 ,-
Łosoś (salmo salar) filet
placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek
59 ,-
Stek z halibuta Atlantyckiego
bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy
52 ,-
Dorsz filer
gotowany na parze podany z warzywami i sosem
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
pierogi domowe
PIEROGI
29 ,-
Pierogi ruskie (8szt.) (wege)
z farszem z białego sera, ziemniaków i smażoną cebulką na masełku
29 ,-
Pierogi z mięsem (8szt.)
z mięsem szynki wieprzowej podane z kapustą zasmażaną
32 ,-
Pierogi z kaczką (8szt.)
mięso z kaczki podane z gorącym sosem śmietankowym z ziołami
MAKARONY
MAKARONY
44 ,-
filet drobiowy w sosie gorgonzola
z brokułami podany na makaronie
49 ,-
Spaghetti w lekkim sosie śmietanowo - pomidorowym
z krewetkami na białym winie
38 ,-
Spaghetti bolognese
z parmezanem
WEGE
DANIA WEGE
46 ,-
Czarna tagliatelle
podana z warzywami, oliwą czosnkową i pomidorkami cherry
52 ,-
Tagliatelle z łososiem
z cytryną i pomidorkami cherry
46 ,-
Szaszłyk wege
z fetą, cukinią i pomidorkami cherry podany z kaszą kuskus i warzywami