Enjoy A Luxury Experience
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Make Your Stay Memorable
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Fully enjoy your stay with us
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Previous slide
Next slide

Nasze Menu

Odkryj nasze
Menu Restauracyjne

Restauracja „Liliowy Staw” to miejsce, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnymi akcentami kulinarnymi, oferując wyjątkowe doznania smakowe w przytulnym, eleganckim otoczeniu. Menu restauracji jest starannie skomponowane, aby zadowolić zarówno miłośników klasycznych potraw, jak i tych poszukujących nowych, inspirujących smaków.
W święta i Weekendy

DANIE DNIA

24 ,-

Aksamitny krem z brokułów

Aksamitny krem z brokułów i ziemniaków dodatkiem czosnku i sera pleśniowego

56 ,-

Soczysta karkówka wieprzowa

pieczona w aromatycznej marynacie z czosnkiem i tymiankiem z pieczonymi jabłkami podana z ziemniakami z rozmarynem i karmelizowaną cebulką

16 ,-

Ciasto drożdżowe

Świeżo pieczone ciasto drożdżowe ze śliwkami

18 ,-

herbata jesienna

Jesienna herbata z pomarańczą, sokiem malinowym i goździkami

Zobacz na filmie co się dzieje w kuchni Liliowego Stawu

Przystawka

ZAKĄSKI ZIMNE I CIEPŁE

asdasd
46 ,-
Carpaccio z polędwicy wołowej

kapary, parmezan, ser pleśniowy, orzechy włoskie, świeże sałaty, sos

39 ,-
Wątróbka po królewsku z wiśniami

pieczona w czerwonym winie, podana z grzankami

asdasd
42 ,-
Klasyczny tatar z polędwicy wołowej

cebula, ogórek kiszony, grzyby marynowane, grzanka

46 ,-
Krewetki Scampi

na białym wytrawnym winie z dodatkiem śmietany, masła, czosnku i pomidorków koktajlowych

asdasd
42 ,-
Tatar z łososia i awokado

siekany łosoś, awokado, cytryna, cebula

Pierwsze danie

ZUPY

asdasd
24 ,-
Specjalność kuchni chłodnik litewski

podany z jajkiem 

24 ,-
Flaki podane z bułeczkami bankietowymi

cięte żołądki wieprzowe gotowane w rosole z dodatkiem warzyw i przypraw

20 ,-
Krem z warzyw sezonowych

prosimy zapytać kelnera jaki dziś serwujemy

18 ,-
ZUPA POMIDOROWA

podana z makaronem

19 ,-
Prawdziwy rosół z kury

gotowany na wiejskiej kurze z dodatkiem warzyw i palonej cebuli, podany z makaronem (serwowany w sobotę i niedzielę)

22 ,-
czernina

podana z domowymi szarymi kluseczkami, pieczonym jabłkiem i warzywami (serwowana w sobotę i niedzielę)

19 ,-
Barszcz czerwony z pasztecikiem

pachnący majerankiem i czosnkiem

24 ,-
Tradycyjny żurek staropolski

z białą kiełbasą, jajkiem podany z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

5 ,-
grzanki czosnkowo - ziołowe 2szt.
5 ,-
bułeczki bankietowe 2szt.
Dania z drobiu

DRÓB

52 ,-
Wykwintna rolada z piersi kurczaka

nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami, podawana z ziemniakami i warzywami gotowanymi

49 ,-
Filet z kurczaka w prażonych płatkach migdałowych

podany na delikatny sosie śmietanowym z curry, kluseczkami półfrancuskimi i bukietem warzyw gotowanych

48 ,-
Klasyczny de'Volaille

pierś kurczaka nadziewana masełkiem i świeżą, zieloną pietruszką, podany z frytkami i zestawem surówek

63 ,-
Kaczka pieczona po staropolsku

podana z modrą kapustą, pyzami i pieczonym jabłkiem w sosie własnym (serwowana w sobotę i niedzielę)

52 ,-
Grillowana pierś z kurczaka

podana z frytkami, sałatą winegret i delikatnym sosem czosnkowym

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

12 ,-
Świeże warzywa gotowane
11 ,-
Zestaw surówek firmowych
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem i dodatkiem śmietany
12 ,-
Sezonowo mizeria
10 ,-
Sezonowo gotowana młoda kapusta
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
DANIA Z WIEPRZOWINY

WIEPRZOWINA

56 ,-
Roladki ze schabu w ciemnym sosie

nadziewane boczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką podane z kopytkami i buraczkami

58 ,-
Polędwiczki wieprzowe

podane na sosie kurkowym z kluseczkami półfrancuskimi i warzywami gotowanymi

56 ,-
Schab pod pierzynką borowików i mozzarelli

podany z ziemniakami i warzywami gotowanymi

49 ,-
Polski schabowy z kością

schab z kością podany z ziemniakami lub frytkami i zasmażaną kapustą

52 ,-
Kotlet kowala z pieczarkami zapiekany mozzarellą

podany z ziemniakami lub frytkami i bukietem surówek

52 ,-
Grillowana karkówka

podana z frytkami, sałatką winegret i delikatnym sosem czosnkowym

56 ,-
Golonka pieczona po bawarsku

podlana piwem podana z ziemniakami i zasmażaną kapustą

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
dania z wołowiny

WOŁOWINA

98 ,-
Stek z polędwicy premium

podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą

98 ,-
Polędwica wołowa premium

podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych

52 ,-
Gulasz po węgiersku

placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek

48 ,-
Burger wołowy z frytkami stekowymi

bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy).
dania z RYB

RYBY

56 ,-
Pstrąg rzeczny z masełkiem

podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą

59 ,-
Sandacz filet

podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych

59 ,-
Łosoś (salmo salar) filet

placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek

59 ,-
Stek z halibuta Atlantyckiego

bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy

52 ,-
Dorsz filer

gotowany na parze podany z warzywami i sosem

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
pierogi domowe

PIEROGI

29 ,-
Pierogi ruskie (8szt.) (wege)

z farszem z białego sera, ziemniaków i smażoną cebulką na masełku

29 ,-
Pierogi z mięsem (8szt.)

z mięsem szynki wieprzowej podane z kapustą zasmażaną

32 ,-
Pierogi z kaczką (8szt.)

mięso z kaczki podane z gorącym sosem śmietankowym z ziołami

MAKARONY

MAKARONY

44 ,-
filet drobiowy w sosie gorgonzola

z brokułami podany na makaronie

49 ,-
Spaghetti w lekkim sosie śmietanowo - pomidorowym

z krewetkami na białym winie

38 ,-
Spaghetti bolognese

z parmezanem

WEGE

DANIA WEGE

46 ,-
Czarna tagliatelle

podana z warzywami, oliwą czosnkową i pomidorkami cherry

52 ,-
Tagliatelle z łososiem

z cytryną i pomidorkami cherry

46 ,-
Szaszłyk wege

z fetą, cukinią i pomidorkami cherry podany z kaszą kuskus i warzywami

DANIA WEGE

SAŁATKI

39 ,-
Sałatka francuska (wege)

świeże sałaty, orzechy włoskie, sery pleśniowe, gruszka, sos musztardowo – miodowy

39 ,-
Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie jogurtowym

świeże sałaty, kukurydza, ogórek, pomidor, papryka, sos jogurtowy

34 ,-
Sałatka grecka (wege)

świeże sałaty, papryka, ogórek, pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret

39 ,-
Sałatka z polędwicą wieprzową

świeże sałaty, parmezan, gruszka, pomidorki koktajlowe, pestki dyni, sos balsamiczny

11 ,-
Kompozycja domowych surówek (wege)

surówka wiosenna i porowa

12 ,-
Gotowane warzywa (wege)

kompozycja sezonowych warzyw gotowanych z masełkiem

12 ,-
Grillowane warzywa (wege)

kompozycja sezonowych warzyw grillowanych z aromatyczną oliwą

DODATKI

PROPONOWANE DODATKI

2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo - śmietanowy)
DESERY & dodatki

DESERY

26 ,-
śWIEŻO PIECZONA SZARLOTKA NA CIEPŁO

z lodami śmietankowymi i puszystą bitą śmietaną 

39 ,-
owocowa rozkosz

tradycyjny deser lodowy ( 3 gałki lodów ) z owocami sezonowymi i puszystą kremową bitą śmietaną 

34 ,-
pavlova

beza z puszystą bitą śmietaną, lodami śmietankowymi i świeżymi owocami

39 ,-
Mus ze świeżo przetartych malin i truskawek

z lodami śmietankowymi, puszystą bitą śmietaną i owocami 

11 ,-
mini deserek obiadowy

mini deser

12 ,-
pychotka karmelowo - orzechowa

z lodami śmietankowymi

11 ,-
porcja lodów owocowych (gałka)

mini deser

12 ,-
ciasto niespodzianka

prosimy zapytać kelnera jakie dziś serwujemy
( serwowane w sobotę i niedzielę )

11 ,-
dodatkowo płatne

świeczka urodzinowa + raca 

DLA DZIECI

DANIA DLA DZIECI

15 ,-
rOSOŁEK DOMOWY Z MAKARONEM

podany w bulionówce ( serwowany w sobotę i niedziele )

15 ,-
pomidorowa z makaronem

podana w bulionówce

26 ,-
fileciki z kurczaka

w chrupiącej panierce, podane z frytkami i ketchupem, soczek pomarańczowy lub jabłkowy

27,-
polędwiczki z kurczaka

w złotej panierce, podane z frytkami i ketchupem, soczek pomarańczowy lub jabłkowy

16 ,-
pierogi z serem na słodko

porcja 4 sztuki

24 ,-
Naleśniki z serem i czekoladą
26 ,-
naleśniki z serem i owocami
16 ,-
naleśniki z cukrem pudrem

prosimy zapytać kelnera jakie dziś serwujemy
( serwowane w sobotę i niedzielę )

22 ,-
mini deserek obiadowy

świeżo przetarte maliny i truskawki z lodami śmietankowymi podane z puszystą śmietaną i owocami

KAWY & dodatki

KAWY - SERWOWANA WŁOSKA PELINI

13 ,-
Kawa po turecku
13 ,-
Kawa rozpuszczalna
13 ,-
Kawa z expresu czarna
14 ,-
Kawa z expresu biała
15 ,-
Kawa espresso
16 ,-
Kawa cappuccino
18 ,-
Kawa macchiato
4 ,-
Dodatkowo płatne

syrop orzechowy, waniliowy, czekoladowy

napoje

NAPOJE ZIMNE

5 ,- / 0,3L
BOGINI ŹRÓDŁA KAMENA

gazowana lub niegazowana 

8 ,- / 0,3L
owocowe soki 100%
18 ,- / 0,3L
soki świeżo wyciskane

pomarańczowy lub grejpfrutowy

8 ,- / 0,2L
napoje gazowane

7up, pepsi, mirinda, pepsi zero, schwepps

8 ,- / 0,2L
napoje niegazowane lipton

lemon, peach, green tea

14 ,-
napój energetyczny

red bull

24 ,- / 1L
dzbanek soku owocowego
16 ,- / 1l
dzbanek wody z cytryną i miętą
NAPOJE

NAPOJE GORĄCE

9 ,-
Herbata lipton czarna podana w dzbanku
10 ,-
Herbaty lipton owocowe podane w dzbanku
svg
18 ,-
Herbata czarna z rumem
13 ,-
Herbaty liściaste Impra podane w dzbanku

earl grey, royal elixir, owoce leśne, cytrynowa, pomarańczowa z cynamonem i imbirem

16 ,-
Grzaniec Galicyjski

z pomarańczą i bakaliami 

14 ,-
Grzaniec bezalkoholowy
4 ,-
dodatki do herbaty

miód, cytryna, syrop malinowy, żurawinowy, dzika róża, imbirowy

napoje bezalkoholowe

ORZEŹWIAJĄCE NAPOJE SEZONOWE

19 ,-
Letnie mrożone herbaty z owocami

leśne owoce z truskawkami, cejlońska z cytryną i limonką, melonowa ze świeżą miętą

24 ,-
Kawa mrożona

z lodami śmietankowymi, bitą śmietaną i czekoladą

svg
14 ,-
Lemoniada

orzeźwiająca cytrynowo – limonkowa

26 ,-
dzbanek lemoniady

orzeźwiająca cytrynowo – limonkowa

napoje ALKOHOLOWE

NAPOJE ALKOHOLOWE

22 ,-
Aperol Spritz

prosecco, aperol, woda gazowana, świeża pomarańcza, lód

18 ,-
Herbata z Rumem
16 ,-
Grzaniec Galicyjski

z pomarańczą i bakaliami

This will close in 0 seconds