Nasze Menu
Odkryj nasze
Menu Restauracyjne
Restauracja „Liliowy Staw” to miejsce, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnymi akcentami kulinarnymi, oferując wyjątkowe doznania smakowe w przytulnym, eleganckim otoczeniu. Menu restauracji jest starannie skomponowane, aby zadowolić zarówno miłośników klasycznych potraw, jak i tych poszukujących nowych, inspirujących smaków.
W święta i Weekendy
DANIE DNIA
56 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
56 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
16 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
18 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
18 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
18 ,-
Danie Dnia - Od Piątku do Niedzieli
Zobacz na filmie co się dzieje w kuchni Liliowego Stawu
Przystawka
ZAKĄSKI ZIMNE I CIEPŁE
46 ,-
Carpaccio z polędwicy wołowej
kapary, parmezan, ser pleśniowy, orzechy włoskie, świeże sałaty, sos
39 ,-
Wątróbka po królewsku z wiśniami
pieczona w czerwonym winie, podana z grzankami
42 ,-
Klasyczny tatar z polędwicy wołowej
cebula, ogórek kiszony, grzyby marynowane, grzanka
46 ,-
Krewetki Scampi
na białym wytrawnym winie z dodatkiem śmietany, masła, czosnku i pomidorków koktajlowych
42 ,-
Tatar z łososia i awokado
siekany łosoś, awokado, cytryna, cebula
Pierwsze danie
ZUPY
24 ,-
Specjalność kuchni chłodnik litewski
podany z jajkiem
24 ,-
Flaki podane z bułeczkami bankietowymi
cięte żołądki wieprzowe gotowane w rosole z dodatkiem warzyw i przypraw
20 ,-
Krem z warzyw sezonowych
prosimy zapytać kelnera jaki dziś serwujemy
18 ,-
ZUPA POMIDOROWA
podana z makaronem
19 ,-
Prawdziwy rosół z kury
gotowany na wiejskiej kurze z dodatkiem warzyw i palonej cebuli, podany z makaronem (serwowany w sobotę i niedzielę)
22 ,-
czernina
podana z domowymi szarymi kluseczkami, pieczonym jabłkiem i warzywami (serwowana w sobotę i niedzielę)
19 ,-
Barszcz czerwony z pasztecikiem
pachnący majerankiem i czosnkiem
24 ,-
Tradycyjny żurek staropolski
z białą kiełbasą, jajkiem podany z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
5 ,-
grzanki czosnkowo - ziołowe 2szt.
5 ,-
bułeczki bankietowe 2szt.
Dania z drobiu
DRÓB
52 ,-
Wykwintna rolada z piersi kurczaka
nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami, podawana z ziemniakami i warzywami gotowanymi
49 ,-
Filet z kurczaka w prażonych płatkach migdałowych
podany na delikatny sosie śmietanowym z curry, kluseczkami półfrancuskimi i bukietem warzyw gotowanych
48 ,-
Klasyczny de'Volaille
pierś kurczaka nadziewana masełkiem i świeżą, zieloną pietruszką, podany z frytkami i zestawem surówek
63 ,-
Kaczka pieczona po staropolsku
podana z modrą kapustą, pyzami i pieczonym jabłkiem w sosie własnym (serwowana w sobotę i niedzielę)
52 ,-
Grillowana pierś z kurczaka
podana z frytkami, sałatą winegret i delikatnym sosem czosnkowym
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Świeże warzywa gotowane
11 ,-
Zestaw surówek firmowych
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem i dodatkiem śmietany
12 ,-
Sezonowo mizeria
10 ,-
Sezonowo gotowana młoda kapusta
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
DANIA Z WIEPRZOWINY
WIEPRZOWINA
56 ,-
Roladki ze schabu w ciemnym sosie
nadziewane boczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką podane z kopytkami i buraczkami
58 ,-
Polędwiczki wieprzowe
podane na sosie kurkowym z kluseczkami półfrancuskimi i warzywami gotowanymi
56 ,-
Schab pod pierzynką borowików i mozzarelli
podany z ziemniakami i warzywami gotowanymi
49 ,-
Polski schabowy z kością
schab z kością podany z ziemniakami lub frytkami i zasmażaną kapustą
52 ,-
Kotlet kowala z pieczarkami zapiekany mozzarellą
podany z ziemniakami lub frytkami i bukietem surówek
52 ,-
Grillowana karkówka
podana z frytkami, sałatką winegret i delikatnym sosem czosnkowym
56 ,-
Golonka pieczona po bawarsku
podlana piwem podana z ziemniakami i zasmażaną kapustą
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy)
dania z wołowiny
WOŁOWINA
98 ,-
Stek z polędwicy premium
podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą
98 ,-
Polędwica wołowa premium
podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych
52 ,-
Gulasz po węgiersku
placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek
48 ,-
Burger wołowy z frytkami stekowymi
bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo-śmietanowy).
dania z RYB
RYBY
56 ,-
Pstrąg rzeczny z masełkiem
podany z frytkami, sosem demi glace i świeżą sałatą
59 ,-
Sandacz filet
podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych
59 ,-
Łosoś (salmo salar) filet
placki ziemniaczane (3szt) w sosie z mięsa wołowego z warzywami, podane z dodatkiem gęstej śmietany i bukietem surówek
59 ,-
Stek z halibuta Atlantyckiego
bułka, sałata, mięso wołowe, ser cheddar, piklowane warzywa, pomidor, sos burgerowy
52 ,-
Dorsz filer
gotowany na parze podany z warzywami i sosem
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
12 ,-
Szpinak na masełku z czosnkiem z dodatkiem śmietany
pierogi domowe
PIEROGI
29 ,-
Pierogi ruskie (8szt.) (wege)
z farszem z białego sera, ziemniaków i smażoną cebulką na masełku
29 ,-
Pierogi z mięsem (8szt.)
z mięsem szynki wieprzowej podane z kapustą zasmażaną
32 ,-
Pierogi z kaczką (8szt.)
mięso z kaczki podane z gorącym sosem śmietankowym z ziołami
MAKARONY
MAKARONY
44 ,-
filet drobiowy w sosie gorgonzola
z brokułami podany na makaronie
49 ,-
Spaghetti w lekkim sosie śmietanowo - pomidorowym
z krewetkami na białym winie
38 ,-
Spaghetti bolognese
z parmezanem
WEGE
DANIA WEGE
46 ,-
Czarna tagliatelle
podana z warzywami, oliwą czosnkową i pomidorkami cherry
52 ,-
Tagliatelle z łososiem
z cytryną i pomidorkami cherry
46 ,-
Szaszłyk wege
z fetą, cukinią i pomidorkami cherry podany z kaszą kuskus i warzywami
DANIA WEGE
SAŁATKI
39 ,-
Sałatka francuska (wege)
świeże sałaty, orzechy włoskie, sery pleśniowe, gruszka, sos musztardowo – miodowy
39 ,-
Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie jogurtowym
świeże sałaty, kukurydza, ogórek, pomidor, papryka, sos jogurtowy
34 ,-
Sałatka grecka (wege)
świeże sałaty, papryka, ogórek, pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret
39 ,-
Sałatka z polędwicą wieprzową
świeże sałaty, parmezan, gruszka, pomidorki koktajlowe, pestki dyni, sos balsamiczny
11 ,-
Kompozycja domowych surówek (wege)
surówka wiosenna i porowa
12 ,-
Gotowane warzywa (wege)
kompozycja sezonowych warzyw gotowanych z masełkiem
12 ,-
Grillowane warzywa (wege)
kompozycja sezonowych warzyw grillowanych z aromatyczną oliwą
DODATKI
PROPONOWANE DODATKI
2 ,-
Sosy (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowo - śmietanowy)
DESERY & dodatki
DESERY
26 ,-
śWIEŻO PIECZONA SZARLOTKA NA CIEPŁO
z lodami śmietankowymi i puszystą bitą śmietaną
39 ,-
owocowa rozkosz
tradycyjny deser lodowy ( 3 gałki lodów ) z owocami sezonowymi i puszystą kremową bitą śmietaną
34 ,-
pavlova
beza z puszystą bitą śmietaną, lodami śmietankowymi i świeżymi owocami
39 ,-
Mus ze świeżo przetartych malin i truskawek
z lodami śmietankowymi, puszystą bitą śmietaną i owocami
11 ,-
mini deserek obiadowy
mini deser
12 ,-
pychotka karmelowo - orzechowa
z lodami śmietankowymi
11 ,-
porcja lodów owocowych (gałka)
mini deser
12 ,-
ciasto niespodzianka
prosimy zapytać kelnera jakie dziś serwujemy
( serwowane w sobotę i niedzielę )
11 ,-
dodatkowo płatne
świeczka urodzinowa + raca
DLA DZIECI
DANIA DLA DZIECI
15 ,-
rOSOŁEK DOMOWY Z MAKARONEM
podany w bulionówce ( serwowany w sobotę i niedziele )
15 ,-
pomidorowa z makaronem
podana w bulionówce
26 ,-
fileciki z kurczaka
w chrupiącej panierce, podane z frytkami i ketchupem, soczek pomarańczowy lub jabłkowy
27,-
polędwiczki z kurczaka
w złotej panierce, podane z frytkami i ketchupem, soczek pomarańczowy lub jabłkowy
16 ,-
pierogi z serem na słodko
porcja 4 sztuki
24 ,-
Naleśniki z serem i czekoladą
26 ,-
naleśniki z serem i owocami
16 ,-
naleśniki z cukrem pudrem
prosimy zapytać kelnera jakie dziś serwujemy
( serwowane w sobotę i niedzielę )
22 ,-
mini deserek obiadowy
świeżo przetarte maliny i truskawki z lodami śmietankowymi podane z puszystą śmietaną i owocami
KAWY & dodatki
KAWY - SERWOWANA WŁOSKA PELINI
13 ,-
Kawa po turecku
13 ,-
Kawa rozpuszczalna
13 ,-
Kawa z expresu czarna
14 ,-
Kawa z expresu biała
15 ,-
Kawa espresso
16 ,-
Kawa cappuccino
18 ,-
Kawa macchiato
4 ,-
Dodatkowo płatne
syrop orzechowy, waniliowy, czekoladowy
napoje
NAPOJE ZIMNE
5 ,- / 0,3L
BOGINI ŹRÓDŁA KAMENA
gazowana lub niegazowana
8 ,- / 0,3L
owocowe soki 100%
18 ,- / 0,3L
soki świeżo wyciskane
pomarańczowy lub grejpfrutowy
8 ,- / 0,2L
napoje gazowane
7up, pepsi, mirinda, pepsi zero, schwepps
8 ,- / 0,2L
napoje niegazowane lipton
lemon, peach, green tea
14 ,-
napój energetyczny
red bull
24 ,- / 1L
dzbanek soku owocowego
16 ,- / 1l
dzbanek wody z cytryną i miętą
NAPOJE
NAPOJE GORĄCE
9 ,-
Herbata lipton czarna podana w dzbanku
10 ,-
Herbaty lipton owocowe podane w dzbanku
18 ,-
Herbata czarna z rumem
13 ,-
Herbaty liściaste Impra podane w dzbanku
earl grey, royal elixir, owoce leśne, cytrynowa, pomarańczowa z cynamonem i imbirem
16 ,-
Grzaniec Galicyjski
z pomarańczą i bakaliami
14 ,-
Grzaniec bezalkoholowy
4 ,-
dodatki do herbaty
miód, cytryna, syrop malinowy, żurawinowy, dzika róża, imbirowy
napoje bezalkoholowe
ORZEŹWIAJĄCE NAPOJE SEZONOWE
19 ,-
Letnie mrożone herbaty z owocami
leśne owoce z truskawkami, cejlońska z cytryną i limonką, melonowa ze świeżą miętą
24 ,-
Kawa mrożona
z lodami śmietankowymi, bitą śmietaną i czekoladą
14 ,-
Lemoniada
orzeźwiająca cytrynowo – limonkowa
26 ,-
dzbanek lemoniady
orzeźwiająca cytrynowo – limonkowa
napoje ALKOHOLOWE
NAPOJE ALKOHOLOWE
22 ,-
Aperol Spritz
prosecco, aperol, woda gazowana, świeża pomarańcza, lód
18 ,-
Herbata z Rumem
16 ,-
Grzaniec Galicyjski
z pomarańczą i bakaliami